- Odpłatności i jadłospis
- >
- Jadłospis
Jadłospis
Jadłospis
Data | Śniadanie | Zupa | II danie | Podwieczorek |
28.04 | Zupa mleczna z zacierką, chleb razowy z masłem i dżemem, owoc Alergeny:1,6 | Barszcz z ziemniakami Alergeny:8 | Racuchy z jabłkami, kompot Alergeny: 1,2 | Kanapka z masłem, szynką, pomidorem i szczypiorkiem, herbata owocowa Alergeny: 1,6 |
29.04 | Chleb z masłem, twaróg z rzodkiewką i szczypiorkiem, mleko, owoc Alergeny:1,6
| Grysikowa
Alergeny:8 | Bitki wieprzowe, kluski, czerwona kapusta duszona, kompot Alergeny:1 ,6 | Budyń z musem
Alergeny:6 |
30.04 | Owsianka na mleku z żurawiną, chleb razowy z masłem i powidłami, owoc Alergeny:1,6 | Ogórkowa
Alergeny:8 | Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i szpinakiem, kompot Alergeny:1 | Kanapka z masłem, jajko gotowane, ogórek, szczypiorek, herbata z cytryną
Alergeny:1,6 |
01.05 |
|
|
|
|
02.05 | Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, chleb razowy z masłem i miodem, owoc Alergeny:1,6 | Jarzynowa Alergeny:8 | Ryż zapiekany z jabłkami, kompot Alergeny:1 | Bułka z masłem, serem żółtym i pomidorem, herbata miętowa Alergeny:1,6 |
Alergeny
1. Ziarna zbóż zawierające GLUTEN, tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz
czy też pszenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych
zbóż oraz produkty przygotowane na ich bazie
2. JAJA i produkty pochodne;
3. RYBY i produkty pochodne
4. ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne
5. SOJA i produkty pochodne
6. MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
7. ORZECHY tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje / orzechy pistacjowe, orzechy makadamia, a także produkty pochodne.
8. SELER i produkty pochodne
9. GORCZYCA i produkty pochodne
10. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
11. DWUTLENEK SIARKI i siarczyny.