Informacji Publicznej Kontakt

w Murowie
Jadłospis
29.05--Poniedziałek
Śniadanie – Zupa mleczna z kaszą jaglaną, graham z masłem i dżemem, owoc, Alergeny:1,7,
Zupa –Ogórkowa z ryżem, Alergeny:9,1,
II danie – Placki ziemniaczane ze śmietaną, kompot, Alergeny:7,1,3
Podwieczorek –Bułka pszenna z masłem, pastą z tuńczyka, papryka, herbata miętowa, Alergeny:1,7,3
30.05-Wtorek
Śniadanie –Rogal z masłem, kakao, owoc, Alergeny:1,7,
Zupa – Rosół z makaronem, Alergeny:1,9
II danie – Kurczak, ziemniaki, mizeria, kompot, Alergeny:1,7,9
Podwieczorek – Sałatka owocowa(jabłko, gruszka, banan, biszkopty), Alergeny:
31.05.-Środa
Śniadanie – Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, graham z masłem i miodem, owoc, Alergeny:1,7
Zupa –Kapuśniak z kiszonej kapusty, Alergeny:1,9,
II danie – Makaron z serem, kompot, Alergeny:1,9,3
Podwieczorek – Kanapka z masłem, szynką, pomidorem, szczypiorkiem, herbata owocowa, Alergeny:1,7
01.06.-Czwartek
Śniadanie –Owsianka na mleku z żurawiną, graham z masłem i powidłami śliwkowymi, owoc, Alergeny:7,1,
Zupa – Brokułowa z zacierką, Alergeny:9,7,1
II danie –Ryba dorsz , ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot, Alergeny:7,9,3,4
Podwieczorek –Lody śmietankowe z musem owocowym, Alergeny: 7
02.06.-Piątek
Śniadanie –Chleb z masłem, jajkiem gotowanym, szczypiorkiem, herbata owocowa/ kawa z mlekiem, owoc, Alergeny:1,7,
Zupa – Grochowa z ziemniakami, Alergeny:9,7,
II danie–Ryż, sos(jogurt naturalny z truskawkami), kompot, Alergeny:1,7,9,3
Podwieczorek – Bułka z masłem, sałatą zieloną, serem żółtym, herbata z cytryną, Alergeny:1,7,
Alergeny występujące w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, cukier waniliowy.