Biuletyn
Informacji Publicznej
Kontakt
Przedszkole Publiczne
w Murowie
Dziś jest: czwartek, 01-06-2023, Imieniny: Gracji, Jakuba, Konrada

Jadłospis

29.05--Poniedziałek

Śniadanie – Zupa mleczna z kaszą jaglaną, graham z masłem i dżemem, owoc, Alergeny:1,7,

Zupa –Ogórkowa z ryżem, Alergeny:9,1,

II danie – Placki ziemniaczane ze śmietaną, kompot, Alergeny:7,1,3

Podwieczorek –Bułka pszenna z masłem, pastą z tuńczyka, papryka, herbata miętowa, Alergeny:1,7,3

 

30.05-Wtorek

Śniadanie –Rogal z masłem, kakao, owoc, Alergeny:1,7,

Zupa – Rosół z makaronem, Alergeny:1,9

II danie – Kurczak, ziemniaki, mizeria, kompot, Alergeny:1,7,9

Podwieczorek – Sałatka owocowa(jabłko, gruszka, banan, biszkopty), Alergeny:

 

31.05.-Środa

 

Śniadanie – Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, graham z masłem i miodem, owoc, Alergeny:1,7

Zupa –Kapuśniak z kiszonej kapusty, Alergeny:1,9,

II danie – Makaron z serem, kompot, Alergeny:1,9,3

Podwieczorek – Kanapka z masłem, szynką, pomidorem, szczypiorkiem, herbata owocowa, Alergeny:1,7

 

01.06.-Czwartek

Śniadanie –Owsianka na mleku z żurawiną, graham z masłem i powidłami śliwkowymi, owoc, Alergeny:7,1,

Zupa – Brokułowa z zacierką, Alergeny:9,7,1

II danie –Ryba dorsz , ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot, Alergeny:7,9,3,4

Podwieczorek –Lody śmietankowe z musem owocowym, Alergeny: 7

 

02.06.-Piątek

Śniadanie –Chleb z masłem, jajkiem gotowanym, szczypiorkiem, herbata owocowa/ kawa z mlekiem, owoc, Alergeny:1,7,

Zupa – Grochowa z ziemniakami, Alergeny:9,7,

II danie–Ryż, sos(jogurt naturalny z truskawkami), kompot, Alergeny:1,7,9,3
Podwieczorek – Bułka z masłem, sałatą zieloną, serem żółtym, herbata z cytryną, Alergeny:1,7,

 

 

 

Alergeny występujące w posiłkach:


1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki 

* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. 


Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka, cukier waniliowy.

DSC_0248.jpegP5260031.jpegSAM_1573.jpegSAM_1690.jpegSAM_1721.jpegSAM_1748.jpegSAM_1837.jpegSAM_1867.jpeg

Kalendarz wydarzeń